reklame
Menu
Folk løper i sikkerhet på flyplassen i Aden i Jemen. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB

Røde Kors i sorg etter at tre ansatte ble drept i angrep i Jemen

Tre Røde Kors-ansatte var blant de minst 26 menneskene som ble drept i angrepet mot flyplassen i Aden i Jemen onsdag.

Av NTB | 31.12.2020 17:37:57

Krig og konflikter: – Det er med stor sorg vi har mottatt informasjon om at tre Røde Kors-kollegaer ble drept i angrepet på flyplassen i Aden onsdag, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland, i en pressemelding.

Det tre var ansatt i Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og ble drept mens de var i transitt på flyplassen. Tre andre var blant de over 50 som ble såret i angrepet.

Angrepet fant sted idet en ny saudi-støttet samlingsregjering som også består av separatistene i sør, ankom landet, få dager etter at den ble tatt i ed i Saudi-Arabia. Ingen ministre ble drept eller skadd, selv om en av eksplosjonene rammet rullebanen, en annen flyplassterminalen.

– Dette er dypt tragisk både for Røde Kors-bevegelsen og for Jemen. Mer enn fem år med krig har ført til enorm lidelse og en humanitær katastrofe, sier Apeland.

To av de drepte ICRC-medarbeiderne var fra Jemen, mens den tredje var fra Rwanda.

Den nye regjeringen er baser i Aden sør i landet, ettersom houthi-opprørere kontrollerer hovedstaden Sana og områder lenger nord.

Jemens utenriksminister sier at regjeringen vil jobbe for å gjenopprette stabilitet i landet.

– Regjeringen er fast bestemt på å oppfylle sin plikt og jobbe for å gjenopprette stabilitet i Jemen, sa Ahmed bin Mubarak til nyhetsbyrået AFP torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: