reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Røde Kors melder om få folk i fjellet og færre hendelser enn normalt. Her fra Rauhelleren turisthytte langfredag. Normalt ville det vært rundt 80 overnattinger i døgnet hver dag i løpet av påsken. På grunn av nedstengningen av Norge, har alle hyttene til DNT også stengt dørene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix.

Røde Kors: En av de roligste påskene noensinne

Siden skjærtorsdag har hjelpekorpsene til Røde Kors kun hatt 44 oppdrag. På selve påskeaften har det bare vært tre hendelser.

Av NTB | 11.04.2020 20:03:59

Økonomi og næringsliv: – Påskeaften var én av de roligste påskedagene noensinne. Vi har kun registrert kun tre hendelser, sier landsrådsmedlem Rune H. Guldahl i Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Til sammenligning meldte Røde Kors om 17 redningsoppdrag på påskeaften i fjor.

Guldahl opplever at folk både respekterer Koronavettreglene og Fjellvettreglene i den norske fjellheimen.

– Det er generelt lite folk i fjellet, folk ser ut til å ha tatt til seg at de bør legge turene i nærområdene sine. Det har i tillegg vært dårlig vær flere steder i landet, og det ser ikke ut til å ha ikke fristet dagsturister, sier Guldahl.

Selv om det har vært rolig, har Røde Kors bistått under flere alvorlige hendelser.

– Skjærtorsdag var det en dødsulykke i Hunnedalsheiene mellom Rogaland og Agder, hvor en 49 år gammel familiefar omkom i en kiteulykke. Hjelpekorpset i Sandnes bisto med å frakte den omkomne ned fra fjellet til sykehuset, skriver Røde Kors.

I tillegg trekkes det fram en leteaksjon etter en dement kvinne i Trøndelag, en snøscooterulykke i Repparfjord i Finnmark

(©NTB)

Flere nyheter: