Menu
Torsdag deltok justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en søk- og redningsdemonstrasjon ved Ulsrudvann i Oslo. Nestleder i Hjelpekorpsets landsråd, Kenneth Gulbrandsøy, informerer statsråden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Røde Kors ber alle friske opp førstehjelpskunnskapen – venter travle sommermåneder

Røde Kors venter massiv sommerutfart etter pandemien og stiller blant annet med spesialtrente frivillige til redningsoppdrag på fjellet og langs sjø og elver.

Av NTB | 16.06.2022 13:46:02

Økonomi og næringsliv: Reiselivsnæringen har lenge meldt om fullbookede hoteller. Samtidig er det stor interesse for ferie i Norge, både blant nordmenn og tilreisende fra andre land. Dette gjør at Røde Kors gjør seg klar for en travel sommer – en årstid som tradisjonelt er den travleste for organisasjonen.

Torsdag deltok justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en søk- og redningsdemonstrasjon ved Ulsrudvann i Oslo i anledning den offisielle åpningen av Røde Kors sin sommerberedskap.

– Vi håper det ikke blir for mange alvorlige hendelser, men er klare til å rykke ut på kort varsel, sier nestleder i Hjelpekorpsets landsråd, Kenneth Gulbrandsøy.

Røde Kors har spesialtrente frivillige som bistår i krevende redningsoppdrag på fjellet og langs sjøer og elver året rundt.

Han ber om at ingen stoler på mobiltelefonen som navigasjonsverktøy, da både batteri og dekning kan svikte. Da er grunnleggende kart- og kompassferdigheter gull verdt.

Gulbrandsøy råder også alle til å alltid bruke redningsvest i båt og aldri bade alene.

I løpet av sommermånedene deltar Røde Kors Hjelpekorps i rundt 500 oppdrag, noe som tilsvarer fem aksjoner hver dag – og det er om sommeren flest turgåere skader seg, eller går seg bort.

– Denne sommeren oppfordrer vi alle innstendig om å friske opp førstehjelpskunnskapene sine, lære seg å navigere med kart og kompass, og være flinke til å pakke litt ekstra i tursekken selv på dagsturer, sier Gulbrandsøy.

(©NTB)

Flere nyheter: