Menu
Tyrick Mitchell (sitter i midten) ble utvist etter 34 minutter mot Fulham. Foto: Zac Goodwin / AP / NTB.

Rød jul for Palace – Mitrovic herjet for Fulham

Crystal Palace fikk det tøft da både Tyrick Mitchell og James Tomkins ble utvist hjemme mot Fulham. Gjestene vant Premier League-oppgjøret 3-0.

Av NTB | 26.12.2022 18:05:04

Sport: Aleksandar Mitrovic ble kampens store spiller. Etter en drøy halvtime slo Mitrovic et nydelig innlegg på hodet til Bobby Reid, som headet gjestene i ledelsen.

Tre minutter senere strakk Tyrick Mitchell ut venstrebeinet og stemplet Kenny Tete. Dommer Andy Madley var ikke nådig mot Palace-backen og trakk umiddelbart fram det røde kortet.

13 minutter etter hvilen ble Crystal Palace redusert til ni mann da også James Tomkins ble utvist etter to gule kort.

– Sesongen startet igjen, og vi gjorde det på best mulige måte. Vi spilte mot et godt lag, men de fikk to røde kort. Men allerede før det første kortet dominerte vi og scoret mål. De røde kortene gjorde det enkelt, men vi spilte veldig bra over hele banen, sa Mitrovic til BBC.

Etter to målgivende skrev serberen seg også opp på scoringslisten da han sendte gjestene opp i 3-0, ti minutter før full tid.

– Vi prøvde å legge mer press på dem. Vi måtte styre intensiteten deres, og det andre målet gjorde det enda enklere. Jeg scoret ett mål og hadde to assist i dag, men det viktigste var de tre poengene, sa Mitrovic og fortsatte:

– Jeg koste meg veldig, selv om jeg fortsatt har litt problemer med ankelen. Jeg er fortsatt ikke helt i form, men jeg kommer dit, og forhåpentligvis kan vi fortsette slik.

Borteseieren er sesongens tredje for Fulham. London-klubben ligger nå på 8.-plass på Premier League-tabellen med 22 poeng etter 16 kamper. Crystal Palace ligger tre plasser bak med tre poeng mindre.

Adam Lallana sendte bortelaget i ledelsen etter bare et kvarter, før Brighton doblet ledelsen ved et selvmål fra Romain Perraud før pause.

– Det var utrolig morsomt. Jeg syntes vi var enestående. Noe av kampen var spennende, vi ga dem problemer og det var hyggelig å komme hjem og vinne, sa Lallana til Amazon Prime.

Etter hvilen satte Solly March inn gjestenes tredje for dagen med et prosjektil fra utenfor 16-meteren.

Kvarteret før full tid ble vertene tildelt straffe, og kaptein James Ward Prowse gikk fram til krittmerket. Robert Sánchez reddet straffen, men Ward Prowse fikk satt inn returen.

Fem minutter på overtid sikret Rayan Aït-Nouri 2-1-seier til gjestene.

Wolves går dermed forbi Southampton og Nottingham og klatrer opp til 18.-plass på tabellen. Everton ligger på plassen over.

I den andre enden av tabellen fortsatte Newcastle storformen da de knuste Leicester 3-0 på bortebane. Newcastle ligger nå på 2.-plass, fire poeng bak Arsenal. Serielederen har riktignok spilt to kamper mindre.

Med to mann mindre ble det vanskelig for vertene å komme tilbake. I stedet var det Tim Ream som doblet for Fulham. Mitrovic assisterte nok en gang.

I Southampton fikk Mohamed Elyounoussi og resten av vertene det fryktelig tøft da Brighton gjestet St. Mary’s.

I Liverpool tapte Everton 1-2 hjemme mot Wolves. Yerry Mina sendte vertene i ledelsen etter sju minutter, før Daniel Podence utlignet halvveis ut i første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: