Menu
Magnus Abelvik Rød får tilsyn av fysioterapeut Harald Markussen på benken etter å ha skadet ringfingeren på høyre hånd i EM-kampen mot Ungarn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rød følte det som fingeren brakk

Magnus Abelvik Rød avdramatiserte skaden i høyre ringfinger etter Norges EM-oppvisning mot Ungarn. – Jeg er helt sikker på at jeg kan spille søndag, sa han.

Av NTB | 17.01.2020 20:39:59

Sport: Den norske EM-stjernen pådro seg skaden i en duell med Bence Bánhidi som førte til at ungareren fikk rødt kort.

– Akkurat da det skjedde, følte jeg det som fingeren brakk, og jeg ble nummen i kroppen. Men så gikk jeg ut, og vi fikk sett på det. Vi kjente på leddene og knokene, og da kjentes det greit, sa han til NTB.

Rød spilte ikke mer i 36-29-seieren.

– Jeg hadde kommet innpå hvis det var nødvendig, sa han.

Skaden er i høyrehånden. Det er ikke skuddarmen til Sagosen. Han kunne ikke svare på om han ville kunnet spille videre i EM dersom skaden var i venstre.

– Det kommer helt an på, det er smerteavhengig. Høyrehånden er ikke så viktig for meg, men det blir mer utfordrende i forsvar, når du skal støte, gå ut i mann og ha kontakt, sa han.

Fingeren ble bøyd i møte med Bánhidis taklingsforsøk, og deretter fikk den hard medfart igjen da den traff gulvet.

– Jeg landet på den. Han traff meg i ansiktet så jeg falt, og så tok jeg meg for og landet litt feil, sa Rød, som for sikkerhets skyld skulle til røntgenundersøkelse.

.

(©NTB)

Flere nyheter: