Menu
Påtroppende leder for arbeiderpartiet på Malta og ny statsminister i landet fra mandag, Robert Abela, klapper og ser på mens hans motkandidat i det interne valget, Chris Fearne, klemmer avtroppende statsminister og partileder Joseph Muscat. Foto: Rene Rossignaud

Robert Abela blir ny statsminister på Malta

Robert Abela blir ny partileder og statsminister på Malta etter at landets arbeiderparti har stemt over to kandidater lørdag.

Av NTB | 12.01.2020 02:09:42

Politikk: – Robert Abela har ikke vunnet, Chris Fearne har ikke tapt. Arbeiderpartiet har vunnet. La oss samarbeide for samhold, sa Abela da han, med kona Lydia ved sin side, snakket til Maltas folk etter at det var klart at han blir ny leder i landet.

Ifølge Malta today vinner den 42 år gamle advokaten avstemningen overlegent foran visestatsminister og helseminister Chris Fearne (56). Med over halvparten av stemmene telt opp hadde Abela fått 58 prosent av stemmene. Det er så solid ledelse, at det regnes som sikkert at Abela går seirende ut av valget. Utenfor partiets hovedkvarter feiret Abelas tilhengere da resultatene ble kjent.

Granskingen av drapet på Galizia peker i retning av at flere politiske lederskikkelser kan være involvert. Galizia skrev inngående om korrupsjon i politikkens rekker.

Rundt 17.500 var stemmeberettigede i arbeiderpartiet på Malta, og oppmøtet skal ha vært hele 92,5 prosent lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: