Menu
Kjetil Borch rodde seg rett til A-finalen i EM i Poznan. Bildet er fra fjorårets VM i Østerrike. Foto: Estela Reinoso Maset. / NTB

Ro-EM: Borch og Brun enkelt til finaler

Kjetil Borch i singlesculler og Kristoffer Brun i lettvekt singlesculler tok seg lørdag til A-finaler i EM i roing med beste tid i hver sin semifinale.

Av NTB | 10.10.2020 12:23:00

Sport: Borch var nest best av samtlige roere i semifinalene i singlesculler i polske Poznan, og han vant sitt heat på tiden 6.47.49. Nærmest ham var polakken Natan Wegrzycki-Szymczyk, som i likhet med Kristian Vasilev fra Bulgaria er finaleklar.

Det andre heatet vant dansken Sverri Nielsen på 6.45,92. Han går til A-finale sammen med Stefanos Ntouskos (Hellas) og Oliver Zeidler (Tyskland).

Tidligere lørdag imponerte Kristoffer Brun, som normalt ror dobbeltsculler sammen med Are Strandli, i sin semifinale i lettvekt singlesculler. Brun vant sitt heat med tiden 7.00,37 foran ungareren Peter Galambos og greske Antonios Papakonstantinou.

Det skal sies at det gikk en smule fortere i det andre semifinaleheatet. Der vant Niels Torre fra Italia på tiden 6.55,29. Det var om lag to sekunder raskere enn Fintan McCarthy (Irland) og Tibo Vyvey (Belgia).

A-finalene i de to øvelsene ros søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: