Menu
Rivingen av Tretten bru skulle ha begynt onsdag, men er utsatt. Foto: Heiko Junge / NTB

Rivingen av Tretten bru er utsatt

Det kompliserte arbeidet med å rive Tretten bru skulle startet onsdag, men er utsatt. E6 blir dermed ikke åpnet før i neste uke.

Av NTB | 17.08.2022 12:40:40

Ulykker og naturkatastrofer: Lastebilen som står fast på brua, blir likevel ikke fjernet onsdag, og det vil ta lengre tid enn planlagt å rydde E6, melder NRK.

– E6 blir ikke åpnet før i neste uke, sier samferdselssjef Aud Riseng i Innlandet fylke onsdag.

Det første som skal gjøres, er å fjerne de to kjøretøyene som står fast på brua. Deretter vil selve brukonstruksjonen bli klippet opp, heist på land og fraktet bort.

I tillegg til arbeidernes sikkerhet, skal miljøet i elva ivaretas. Lastebilen som står fast i østre ende på brua, er lastet med kalk. Fylkeskommunen har fått tillatelse fra Statsforvalteren i Innlandet til å slippe kalken gradvis ut i vannet.

Politiet i Innlandet opplyser at det er ilagt flyforbud i arbeidsområdet fram til fredag klokken 10.

– Forbudet gjelder opp til 2.500 fot, skriver politiet på Twitter.

– Vi har brukt dagen til å gjøre grundige sikkerhetsvurderinger i ei gruppe av fagfolk med god kompetanse på bru, anleggsvirksomhet og rivearbeid. Nå har vi en god plan for hvordan arbeidet kan skje på en trygg måte, sa Riseng tirsdag.

Hun la til at det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å fjerne brua.

– Det er viktig å få åpnet E6 fortest mulig, men arbeidet er svært krevende. Arbeiderne må bruke den tida det tar for å få gjort dette på en sikker måte, sa samferdselssjefen.

En personbil og en lastebil var på brua da den knakk mandag morgen. Personbilen var delvis under vann, men ingen ble skadd.

Det er igangsatt arbeid med å finne årsaken til at brua kollapset.

(©NTB)

Flere nyheter: