Menu
Det blir ikke avholdt sykkelritt på lenge. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Rittpausen i internasjonal sykkelsport forlenges fram til 1. juni

Det internasjonale sykkelforbundet besluttet onsdag at det som følge av viruspandemien tidligst blir åpnet for å gjennomføre ritt 1. juni.

Av NTB | 01.04.2020 19:02:27

Sport: Avgjørelsen om å forlenge rittpausen ble tatt i et møte der representanter for både arrangører, lag og utøvere i internasjonal sykling deltok.

– Etter møtet, og som følge av alvorlighetsgraden i helsesituasjonen rundt om i verden, har UCI og de berørte parter i fellesskap besluttet å forlenge suspensjonen av alle sykkelkonkurranser fram til 1. juni, og inntil ny beskjed foreligger, heter det i en uttalelse.

Forbundet opplyser videre at beslutningen gjøres gjeldende for alle sykkeldisipliner og syklister på alle nivåer.

Samtidig som rittaktiviteten i sykkelmiljøet er stanset, jobbes det fra UCI-hold med en alternativ terminliste for 2020-sesongen. I det arbeidet prioriteres de tre Grand Tour-rittene samt sykkelsportens såkalte monumenter.

Giro d’Italia er for lengst utsatt, men foreløpig er det ikke tatt noen endelig avgjørelse rundt Tour de France og Vuelta a España.

«Resultatet av dette interne arbeidet vil bli kommunisert når forholdene er de rette», heter det fra UCI onsdag.

Det er ikke utelukket at sykkelsesongen blir forlenget for å finne plass til flere av rittene som allerede er utsatt.

En arbeidsgruppe representanter fra alle deler av sykkelsporten er nedsatt for å se på problemstillinger rundt rytternes kontrakter og situasjonen for lagene knyttet til rittpausen og viruspandemien.

UCI opplyser at de så langt har mottatt mer enn 450 anmodninger om at arrangementer blir utsatt eller avlyst. De fleste av disse er relatert til landeveissykling.

(©NTB)

Flere nyheter: