Menu
Risøybrua sett fra Risøy. Foto: Knut Arne Gjertsen
Broen krysser Smedasundet og knytter tettbygde Risøy til fastlandet. Risøybroen er 361 meter lang, og seilingshøyden er 22 meter. Broen ble åpnet i mai 1939 og rehabilitert i 1991 og 2008. Veien over broen er en arm av riksvei 47 (tidligere Fv935). Broen krysser Smedasundet og knytter tettbygde Risøy til fastlandet. Risøybroen er 361 meter lang, og seilingshøyden er 22 meter. Broen ble åpnet i mai 1939 og rehabilitert i 1991 og 2008. Veien over broen er en arm av riksvei 47 (tidligere Fv935). Foto: Knut Arne Gjertsen

Risøy bru finansieres med nye bompenger

Nye Risøy bru i Haugesund skal finansieres med bompakken for Haugesund/Fastlands-Kamøy.

Av Egil M Solberg | 20.04.2022 07:34:38

Broplaner: Som planlagt ligger det an til at nye Risøybrua i Haugesund kommer til å gå over Storasundskjærene lengre sør i byen enn der brua står nå.

Det kom frem på et informasjonsmøte i Edda Kino i går kveld, skriver Haugesunds avis.

Det er den nye bompakken for Haugesund/Fastlands-Karmøy som skal finansiere ny Risøybru, og målet er å få på plass en godkjent reguleringsplan våren neste år.

Bompenger for ny Risøy bro

Det største veiprosjektet Rogaland fylkeskommune nå vil ha finansiert på Haugalandet, er ny bru over Smedasundet til Risøy.

Arbeidet med ny bypakke for Haugesund og fastlands-Karmøy er i gang. Her er ny bru over Smedasundet til Risøy en prioritet.

Utredningsarbeidet sier foreløpig ikke noe om når ny bru kan være på plass. Det opplyser prosjektleder Ivar Kalkvik i Rogaland fylkeskommune.

Det skal nå gjøres undersøkelser både på land og i sjøen fremover.

– Utover våren kommer konsulenten til å kartlegge havbunnen, gjøre grunnboringer og undersøke forurensing og naturverdier. Folk kommer til å se borerigger, flåter og droner som blir brukt i kartleggingen, sier Kalkvik og planleggingsleder Marte Ness Aarak i en pressemelding.

Flere nyheter: