Menu
Storbritannias statsminister Rishi Sunak reiser ikke til FNs klimatoppmøte i november. Foto: AP / NTB

Rishi Sunak dropper klimatoppmøtet

Storbritannias ferske statsminister Rishi Sunak får kritikk etter at det ble kjent at han dropper å reise til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt i november.

Av NTB | 27.10.2022 21:21:23

Natur og miljø: En talsmann for Sunak sa torsdag at statsministeren velger å bli hjemme på grunn av «presserende hjemlige forpliktelser», det til tross for at han tidligere denne uken lovte å prioritere klima og miljø høyt.

Sunaks beslutning kommer samme dag som FN la fram en rapport som konkluderer med at den globale oppvarmingen trolig blir på om lag 2,6 grader i løpet av dette århundret.

En av dem som kritiserer Sunak, er tidligere Labour-leder Ed Milliand. Han kaller beslutningen «en massiv svikt i klimaledelse».

– Vi var vertskap for COP26 (det forrige klimatoppmøtet. red.anm.), og nå gidder ikke Storbritannias statsminister en gang å møte opp, sier Miliband.

Det er ikke kjent om Sunak vil la kong Charles delta på klimatoppmøtet. Tidligere statsminister Liz Truss skal ifølge britiske medier ha bedt kongen om å la være å delta. Kongen er kjent for å være svært engasjert i spørsmål om klima og miljø. Charles, som da var prins, deltok på det forrige klimatoppmøtet som ble holdt i Glasgow i fjor.

FNs klimatoppmøte COP27 skal pågå i Sharm-el-Sheik i Egypt fra 6. til 18. november.

(©NTB)

Flere nyheter: