reklame
Menu
Foto: Statens vegvesen

Risa vant rettssaken om Karmsundgata

Stavanger tingrett har satt Rogaland fylkeskommunes avvisning av Risa fra konkurransen om nye Karmsundgata i Haugesund til side. Hvem som nå skal bygge ut fylkesveistrekningen er ikke avklart.

Av Egil M Solberg | 21.08.2020 12:38:52

Domstol: Stavanger tingrett ga anleggsentreprenør Risa AS medhold i sin hovedsak mot Rogaland fylkeskommune i en dom avsagt 13. august i år om avvisningen av Risa fra konkurransen om fylkesvei 47 Karmsundgata i Haugesund og avlysningen av konkurransen.

Risa vant kontrakten, verd omtrent 385 millioner kroner, i mai 2019, men ble avvist etter at konkurrenten Vassbakk & Stol klaget på tildelingen.

Avvisningsårsaken skal ha vært at Risa hadde ettersendt dokumentasjon, og det var usikkerhet knyttet til om de hadde lov til dette, melder bygg.no.

Om avvisningen og avlysningen skriver tingretten at «det blir det feil av fylkeskommunen å la den uklarheten de selv har skapt, gå ut over Risa AS, og så medføre en avvising av Risa AS fra konkurransen».

Avvisningen ble påklaget av Risa, og tingretten skriver i dommen at de synes det er noe underlig at fylkeskommunen opprettholdt avvisningen. Tingretten konkluderer dermed med at det heller ikke «forelå noen saklig grunn for å avlyse konkurransen».

Rogaland fylkeskommune er dømt til å betale Risa 310.410 kroner i saksomkostninger knyttet til hovedsaken.

Anleggsdirektør Erlend Fiskum i Risa sier til Byggeindustrien at de uansett forventer å signere ny kontrakt med fylkeskommunen.

‒ Nå venter vi på fylkeskommunens reaksjon på dommen, men vi mener de må komme og signere med oss, sier han til avisa.

Flere nyheter: