Menu
Vilde Bøe Risa på trening med landslaget i fjor sommer. Foto: Annika Byrde/NTB / NTB

Risa-scoring til ingen nytte: Chelsea og Reiten til ligacupfinale på Uniteds bekostning

Vilde Bøe Risa tente finalehåpet for Manchester United med en kanonmål, men Chelsea lot seg ikke stoppe og vant 3-1 i onsdagens semifinale i ligacupen.

Av NTB | 02.02.2022 22:06:34

sport: Scoringene fulgte hverandre tett i London. Pernille Harder og Jessie Fleming ga Chelsea en to måls ledelse mellom det 26. og 31. minutt, men like etter reduserte Risa.

Bergenseren sendte av gårde en suser fra spiss vinkel. I forkant slo Jackie Groenen en frekk hælpasning inn i Chelsea-boksen. Det var Risas tredje United-mål siden overgangen til storklubben i fjor sommer.

Det ble bare med reduseringen for gjestene fra Manchester. Sju minutter senere la Jessica Carter på til 3-1 på en perfekt slått pasning fra Guro Reiten.

United ble på tampen redusert til ti spillere etter at keeper Sophie Baggaley fikk rødt kort for en uvøren duell med Samantha Kerr.

I alt tre norske landslagsspillere deltok i onsdagens finalejakt. Maria Thorisdottir spilte hele oppgjøret i Uniteds midtforsvar mot gamleklubben. Rogalendingen forlot Chelsea i januar i fjor.

Manchester City tar imot Tottenham i den andre semifinalen torsdag. Finalen er lagt til Plough Lane (AFC Wimbledons arena) og spilles 5. mars.

Engelsk fotball har hatt en ligacup for kvinner siden 2011. Arsenal er turneringens mestvinnende lag med fem titler, men bynabo Chelsea kan i år vinne den for tredje sesong på rad.

(©NTB)