Menu
Illustrasjon fra: Holon (tidligere Opus). De vant arkitektkonkurransen i prosjektet. Her blir det et nytt byrom i bakkan.

Riksantikvaren sier nei til Caianos byggeplaner på kaien

Kristian Eidesviks eiendomsselskap står klar til å investere 200 millioner kroner på kaien i Haugesund, men nå sier Riksantikvaren nei.

Av Egil M Solberg | 04.01.2021 23:02:27

Byggeplaner: Caiano planlegger å rive byggene langs sundet, mellom Risøy bru og hotellet. De skal erstattes med nye moderne kontor- og næringsbygg.

Fylkespolitikerne sier ja til riving, men nå sier Riksantikvaren nei, skriver Haugesunds avis.

For en måned siden var Caianos avtroppende eiendomssjef Martin Laurhammer nær ved å sprette champagnen, nå er det skuffelse og oppgitthet som uttrykkes. Men han har ikke gitt opp og nå skal kommunen ha et møte med Riksantikvaren for å se på løsninger, skriver avisa.

En innsigelse fra Riksantikvaren (staten) er alvorlig for Caianos planer. Haugesund kommune har ikke myndighet til å vedta en plan hvor Riksantikvaren har rettet innsigelse, skriver avisa.

Dersom Riksantikvaren står på sin innsigelse også etter møtet med Haugesund kommune, er et eventuelt neste skritt at politikerne i Haugesund anker innsigelsen til Kommunaldepartementet, ifølge Haugesunds avis.

Flere nyheter: