reklame for Sheiken Bowling
Menu
Roman Abramovitsj skal selge Chelsea. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Rikmann økte budet på Chelsea «betydelig»

Den britiske forretningsmannen Nick Candy har lagt inn et nytt og markant forbedret bud på fotballklubben Chelsea.

Av NTB | 21.03.2022 20:04:31

Politikk: En talsmann for rikmannen bekreftet det nye budet mandag.

Chelsea-supporter Candy skal ha hevet eget bud som følge av at han har sikret seg ytterligere økonomisk støtte. De sørkoreanske investeringsselskapene Hana Financial Group og C & P Sports Group skal være innlemmet i prosjektet.

Den britiske forretningsmannen var en av flere budgivere som fredag la inn offisielle bud på Chelsea før fristen gikk ut. Det er den amerikanske banken Raine Group som administrerer salgsprosessen.

«Candy la inn et bud på mer enn to milliarder pund til The Raine Group sist fredag, men har nå økt dette betraktelig etter at en annen stor koreansk finansinstitusjon sluttet seg til hans konsortium i helgen», fremgår det av en uttalelse mandag.

«Bevis på tilleggsmidlene er sendt til The Raine Group», heter det videre.

Det samme er angivelig forretningsmannen Ken Griffin og familien Ricketts. Sistnevnte er eier av baseballklubben Chicago Cubs.

Josh Harris, en amerikansk mangemillionær, skal også være blant dem som har lagt inn et bud sammen med forretningsmannen Martin Broughton. Den tidligere friidrettsstjernen Sebastian Coe skal være en del av støttespillerne rundt dette budet.

Mandag bekreftet også det London-baserte investeringsselskapet Centricus sitt bud. Det består av fire investorer som alle er Chelsea-fans.

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj har eid klubben siden 2003, men har lagt klubben ut for salg som følge av Russlands invasjon av Ukraina og de påfølgende sanksjonene mot ham selv.

Chelsea er også rammet av sanksjonene, og London-laget kan for tiden blant annet ikke selge kampbilletter eller klubbeffekter. I tillegg er det satt et maksbeløp på 20.000 pund (235.000 kroner) for reisekostnader til en bortekamp.

En gruppe investorer ledet av den amerikanske forretningsmannen Todd Boehly og den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss skal også være på banen for å sikre seg eierskapet i Chelsea.

Raine Group jobber for å gjennomføre salgsprosessen raskt, all den tid Chelsea har interesse av å komme over på nye hender i løpet av kort tid.

(©NTB)