Menu
Hege Riise søkte på jobb som Englands assistenttrener, men blir i stedet midlertidig landslagssjef etter at Phil Neville sluttet i jobben. Kanskje kan hun føre Storbritannia til OL-gull i august. Foto: Lise Åserud / NTB

Riise blir engelsk vikartrener – så blir det Norges J19-landslag

Hege Riise (51) overtar Englands fotballkvinner på midlertidig basis etter at Phil Neville ga seg. Hun blir trolig også OL-trener for Storbritannia.

Av NTB | 19.01.2021 19:08:10

Sport: Det bekrefter Englands fotballforbund i en pressemelding. Samtidig er det klart at hun i høst blir sjef for Norges J19-landslag. Den ansettelsen offentliggjorde Norges Fotballforbund på sitt nettsted.

Først er det England, som to ganger på rad har vært semifinalist i VM, begge etter å ha slått ut Norge i cupspillet. Riise får Rhian Wilkinson og Kay Cossington som assistenter.

– Det er samling i februar. Da må jeg bli kjent med trenerteamet, spillerne og alt. Jeg har en stor jobb å gjøre også før jeg drar over, men jeg gleder meg veldig, sier Riise til NTB.

Hun forteller at det startet med at hun søkte på jobben som assistenttrener.

– Jeg søkte på den jobben rett før jul, da den lå ute. Så fikk jeg tilbud om den rett i etterkant av at jeg takket ja til J19-laget. Det kom litt oppå hverandre i tid, så det ble mye jobb i romjula og jula.

Løsningen ble at fotballforbundet ansatte Riise som J19-trener, men ga henne permisjon for å ta den midlertidige jobben med England.

Riise hadde i utgangspunktet fått jobben som assistent for Neville, men fikk et opprykk da han ga seg, opplyser hun til Romerikes Blad.

Men det ligger et sommer-OL i Tokyo i potten for Riise. Det er sannsynlig at den påtroppende engelske landslagssjefen vil lede Storbritannias OL-lag. Kontrakten hennes varer ut august.

– Det er en kortsiktig jobb for meg, men for England og Storbritannia handler det om OL. Jeg får prøve å bidra med det jeg kan inn i den korte perioden. Jeg ser fram mot å møte teamet og spillerne og høre hva de tenker om muligheten til å vinne gull, sier hun til NTB.

Hun er litt usikker på når hun første gang leder England i kamp.

– Det er restriksjoner fortsatt, men jeg håper vi får til en kamp eller kanskje to, sier hun til NTB om den første samlingen.

– Jeg er ekstremt takknemlig for muligheten til å jobbe med en så talentfull gruppe spillere og trenere, og det er et privilegium å få jobbe med Hege Riise, som jeg allerede har jobbet tett med som spiller og trener, sier den nyansatte assistenten Wilkinson, som spilte i Norge med Team Strømmen fra 2005 til 2012.

Englands fotballforbund (FA) kunngjorde mandag at Neville gir seg som landslagssjef med umiddelbar virkning. Han ble samme dag presentert som hovedtrener i MLS-klubben Inter Miami, som eies av hans tidligere lagkamerat i Manchester United, David Beckham.

Riise gikk av som hovedtrener for LSK Kvinner i desember etter flere suksessrike år. Hun gikk da over til en rolle som utviklingssjef i klubben. Den nederlandske stjernetreneren Sarina Wiegman er allerede ansatt som England-sjef fra september i år, og hun leder dermed laget i EM på hjemmebane neste år.

Riise har fra før erfaring som U23-trener for Norge og som assistenttrener for Pia Sundhage da hun var USA-sjef. Som spiller ble hun både europamester (1993), verdensmester (1995) og olympisk mester (2000) med Norge. Hun var en av sin generasjons aller beste spillere.

(©NTB)

Flere nyheter: