Menu
Jarl Magnus Riiber vant i Schonach. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riiber vant igjen, tok verdenscupledelsen og tangerte historisk rekord

Jarl Magnus Riibers gikk ut med et godt forsprang på langrennet og vant kombinertrennet i Schonach lørdag. Med det gikk han opp i ledelsen i verdenscupen.

Av NTB | 12.03.2022 14:55:11

Sport: Riiber lå 19 poeng bak østerrikske Johannes Lamparter i verdenscupen sammenlagt før rennet i Schonach. Seieren var nordmannens 48. på dette nivået. Det er like mange som finske Hannu Manninen, som inntil lørdag sto alene med flest verdenscupseirer i kombinerthistorien.

24-åringen startet med et solid utgangspunkt på langrennet og gikk ut 31 sekunder foran japanske Ryota Yamamoto. Ned til Lamparter hadde Riiber et forsprang på 1.04 minutter.

Det gjorde at Riiber fikk få problemer med å forsvare ledelsen og gå alene i mål. Han tok dermed tilbake den gule ledertrøya for første gang siden 16. januar. Den gang vant Lamparter et renn i Klingenthal uten Riiber i feltet.

– Det er fantastisk. Jeg håpet at dette skulle skje, og nå står jeg her som leder i verdenscupen og en seier nærmere rekorden. Jeg er veldig fornøyd her jeg står, sa Riiber i et FIS-intervju.

Da må han slå Lamparter, som ble nummer to og var 38,1 sekunder bak Riiber i mål lørdag. Riiber er nå i føringen med ett poeng.

Jørgen Graabak startet som fjerde beste nordmann på en 15.-plass, men gullvinneren fra OL tok seg oppover resultatlistene med nok et godt langrenn og tok den siste pallplassen. Han slo Vinzenz Geiger og Ilkka Herola på oppløpssiden og kom i mål 44,2 sekunder bak Riiber.

Sølvvinneren fra OL gikk ut bare fire sekunder bak Andersen og tok seg tidlig forbi sin landsmann i langrennet. Men der Oftebro var knallsterk i avslutningen i Kina, hadde han lite krefter igjen på siste runde i Schonach.

Han måtte dermed ta til takke med 14.-plass, slått med 2.14 minutter.

Lars Iver Skårset, Espen Bjørnstad og Simen Tiller gikk også lørdagens renn. De endte på henholdsvis 20.-, 22.-, og 31.-plass.

Kombinertsesongen avsluttes med et nytt renn i Schonach søndag. Der kan Riiber både ta rekorden for flest verdenscupseirer i historien alene og sikre sin fjerde strake seier i verdenscupen sammenlagt.

Espen Andersen gikk ut som nest beste nordmann, 1.29 minutter bak Riiber, og endte på 11.-plass. Det var nok til å bli tredje beste nordmann foran en sluttkjørt Jens Lurås Oftebro.

(©NTB)

Flere nyheter: