Menu
Jarl Magnus Riiber hadde god kontroll på kombinertrennet i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB

Riiber vant i Lillehammer – tredje seier for sesongen

Norges kombinertkonge Jarl Magnus Riiber hadde god kontroll på kombinertrennet i Lillehammer og tok sin tredje verdenscupseier denne sesongen.

Av NTB | 05.12.2021 15:28:51

Sport: Riiber knallet til med 143 meter i hoppdelen og gikk ut med en solid fordel på 29 sekunder ned til østerrikske Johannes Lamparter i langrennsdelen. Forrige helg vant Riiber to av tre renn i finske Ruka, og fylte på kontoen med nok en seier søndag på hjemmebane.

I langrennet ga han tidlig fra seg noen sekunder til Lamparter som jaktet bakfra, og halvveis hadde han tapt ti sekunder. Nordmannen fortsatte å tape noe tid i sporet, men han kontrollerte likevel inn seieren og vant snaue 14 sekunder foran Lamparter.

– Et veldig spennende løp. Lamparter gjorde en god jobb bak meg, så jeg prøvde å spare litt krefter for å ha noe igjen til en eventuell spurt, sa Riiber til FIS.

Jens Lurås Oftebro kjempet mot tyske Eric Frenzel og østerrikske Mario Seidl om tredjeplassen, men det var veteranen Frenzel som sikret den siste pallplassen. Oftebro måtte ta til takke med fjerdeplass.

– Fantastisk av Jarl. Han er i veldig fin form og er solid. Jens fikk kjørt seg skikkelig mot en av verdens beste kombinertløpere på ski, sa sportssjef Ivar Stuan.

Kasper Moen Flatla og Simen Tiller fikk til hver sitt kjempehopp og landet på henholdsvis 136 og 135 meter, uten at de hevdet seg svært i sporet. Moen Flatla gled inn til 13.-plass.

Espen Bjørnstad (132,5), Espen Andersen (129) og Jørgen Graabak (122,5) var alle et stykke bak foran langrennet og greide ikke hevde seg i toppen.

Einar Lurås Oftebro, Andreas Skoglund, Lars Burås havnet alle et stykke ned på lista, mens Lars Ivar Skårset ikke fullførte langrennsdelen.

(©NTB)

Flere nyheter: