reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jarl Magnus Riiber er diskvalifisert fra søndagens kombinertrenn. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Riiber uheldig med været – får ikke gå i Ruka søndag

Kombinertutøvernes hopprenn i Ruka måtte søndag avlyses på grunn av vind. Det er dårlig nytt for verdenscupleder Jarl Magnus Riiber.

Av NTB | 29.11.2020 10:08:06

Sport: Avlysningen betyr nemlig at det er torsdagens prøveomgang som danner grunnlag for langrennet senere søndag. Riiber ble disket torsdag, og dermed får han ikke delta i det siste rennet i Ruka-trippelen.

Oslo-mannen har vunnet de fem siste verdenscuprennene på det finske skistedet, men får altså ikke mulighet til å ta en sjette strake seier.

– Jeg er ordentlig forbanna. Jeg er her for å konkurrere, og å bli tatt fra den muligheten til å stille til start, er surt, sier Riiber til NRK.

Samtidig har han mulighet til å vinne Ruka-trippelen sammenlagt. Da er han avhengig av at verken østerrikeren Johannes Lamparter eller japaneren Akito Watabe vinner søndagens renn. De ligger henholdsvis 80 og 100 poeng bak Riiber i sammendraget.

Årsaken til at Riiber ble disket i prøvehoppingen var en ureglementert hoppdress. Kontrolløren mente at han hadde for lite luftgjennomstrømning på en del bakpå den ene leggen.

Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og går ut med 18 sekunders ledelse til nordmannen Jens Lurås Oftebro i langrennet. Lamparter starter som nummer tre, åtte sekunder bak Oftebro.

(©NTB)

Flere nyheter: