Menu
Jarl Magnus Riiber gikk inn til klar seier i verdenscupen i Lahti. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB

Riiber tilbake på vinnersporet i Lahti: – Har fått blod på tann igjen

Endelig stemte alt igjen for Jarl Magnus Riiber, som slo tilbake etter skuffelsen i OL med seier i verdenscupen i kombinert i Lahti søndag.

Av NTB | 27.02.2022 16:33:32

Sport: Riibers hopp på 131 meter ga ham et godt utgangspunkt foran langrennet. Han startet 54 sekunder foran verdenscupleder Johannes Lamparter, som gikk ut som nummer fire. Dermed lå det godt til rette for at Riiber kunne slå hardt tilbake.

Lamparter fikk følge av landsmannen Franz-Josef Rehrl og tyske Vinzenz Geiger, men Riiber holdt sine nærmeste rivaler 40 sekunder bak, store deler av løpet. Til slutt kunne han i ensom majestet gå inn til sin 45. verdenscupseier. Geiger vant kampen om 2.-plassen mot Lamparter, som måtte nøye seg med 3.-plass.

– Det var morsomt å gå og jeg følte jeg hele tiden hadde noe å spa på med. Det har jeg savnet en god stund nå, sa Riiber til Viaplay.

Med formen tilbake og nok en verdenscupseier er motivasjonen til Riiber på topp igjen etter koronasmitte og OL-skuffelse.

– Det var selvfølgelig kjipt (å bli smittet) med så gode forberedelser til OL, men korona får jeg ikke gjort noe med. Jeg var egentlig litt klar for å legge sesongen bak meg, men nå har jeg fått blod på tann igjen, sa Riiber etter seieren i Lahti.

Med fire verdenscuprenn igjen totalt i Holmenkollen og tyske Schonach uken etter rennene i Norge, kan Riiber ta rekorden alene med full klaff ut sesongen.

– Jeg gleder meg til «Kollen» allerede, medgir Riiber.

OL-gullvinner Jørgen Graabak ble nest beste norske i Lahti på 6.-plass, ett minutt bak Riiber. Som i OL endte han like foran landsmann Jens Lurås Oftebro, som nok en gang måtte se seg spurtslått av Graabak.

Begge står uansett igjen som medaljevinnere fra OL, både individuelt og i lagkonkurransen. Medalje i Beijing ble det aldri for Riiber, som måtte reise tomhendt hjem fra Kina etter å ha vært storfavoritt.

Formen gjorde at han reiste rett hjem og ikke ble med på det norske laget som vant gull i lagkonkurransen.

Med OL-skuffelsen bak seg var det deilig for Riiber å slå tilbake i Lahti, der han aldri hadde vunnet før.

– Jeg har den koronagåingen min i OL svakt i minnet. Det var deilig å få riste det litt av i gamle trakter. Jeg har ikke vunnet i Lahti før, så det var veldig digg, sa Riiber.

Nå venter nye muligheter på verdenscupseire på hjemmebane i Holmenkollen neste helg. Riiber jakter rekorden for flest verdenscupseire på herresiden totalt, der finske Hannu Manninen leder med 48.

Riiber gikk glipp av deler av OL med koronasykdom, og ble friskmeldt til konkurransen i stor bakke i siste liten. Der viste han storform i bakken, men etter å ha gått feil i langrennet mistet han hele forspranget. 24-åringen var uansett ikke i form og endte på 8.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: