Menu
Jarl Magnus Riiber er klar for nye verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen / NTB

Riiber tilbake i verdenscupen – skal teste OL-formen

Jarl Magnus Riiber er tilbake og skal delta i kombinertrennene i Seefeld kommende helg. Det skal også Simen Tiller, etter tre strake seire i kontinentalcupen.

Av NTB | 26.01.2022 10:06:06

«Trippelen» i østerrikske Seefeld blir sett på som ett av kombinertsesongens store høydepunkter, og der stiller Riiber som favoritt.

– Vi trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg. Trippelen i Seefeld er for oss vinterens nest største hovedmål. I år blir konkurransen en utrolig viktig OL-test, sier sportssjef Ivar Stuan.

Riiber har ikke deltatt i verdenscupen i 2022, etter å ha stått over rennene i Val di Fiemme og Klingenthal. 24-åringen slet med ryggproblemer i Val di Fiemme og stilte heller ikke i Klingenthal for å lade opp til OL.

Den norske kombinertprofilen deltok derimot i hopp-NM i Holmenkollen 18. januar. Der tok han sølv sammen med Joacim Ødegård Bjøreng. De to havnet på samme poengsum bak gullvinner Johann André Forfang.

Riiber har vunnet åtte av ni renn han har deltatt i denne sesongen. Den ene konkurransen Riiber ikke vant, ble han diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementert hoppdress.

Følgende tropp skal delta i de tre konkurransene i Seefeld:

Espen Andersen (Lommedalens IL), Espen Dalhaug Bjørnstad (Byaasen), Jørgen Nyland Graabak (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Simen Tiller (Moelven) og Andreas Skoglund (Molde og Omegn).

Det gjorde at han mistet ledelsen i verdenscupen til Johannes Lamparter fra Østerrike. Lamparter vant tre av de fire rennene i Val di Fiemme og Klingenthal som gikk uten Riiber.

Sist helg var det kontinentalcup i Klingenthal, og da vant Simen Tiller tre av tre konkurranser. Han får dermed plass i troppen som reiser til Seefeld. Det får også Andreas Skoglund, som kom på 2.-plass i to av konkurransene i kontinentalcupen i Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: