Menu
Jarl Magnus Riiber var tilbake i vanlig slag og satte konkurrentene på plass i den provisoriske konkurranseomgangen i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Riiber tilbake i toppform i Holmenkollen

Jarl Magnus Riiber var tilbake i sin vante rolle da han knuste konkurrentene i den provisoriske konkurranseomgangen i Holmenkollen.

Av NTB | 06.03.2020 12:32:41

Sport: Kombinertessets seiersrekke røk med et dårlig hopp i Lahti sist helg. Etter 16.-plass i bakken ble han bare nummer ti, men fredag leverte han konkurransens lengste svev på 130,5 meter selv om han hoppet fra tre avsatser lavere enn de fleste konkurrentene.

Med 140,2 poeng var han 16,7 foran nærmeste konkurrent, som ville gitt et forsprang på 1.07 minutt i langrennet. Den provisoriske konkurranseomgangen vil legges til grunn dersom hopprennet lørdag av en eller annen årsak ikke kan gjennomføres.

Omgangen gjelder også som kvalifisering, men med bare 43 påmeldte får alle starte i rennet.

Kristjan Ilves fra Estland var nest best i bakken. Espen Andersen ble nummer seks, Jens Lurås Oftebro (som onsdag ble juniorverdensmester) sju og Sindre Ure Søtvik nummer ti som de beste av de mange andre norske deltakerne.

Verdenscuprennet avvikles lørdag, som alle de andre av helgens renn i Holmenkollen uten tilskuere. Rennet blir det siste i verdenscupen, ettersom den planlagte sesongfinalen i Schonach neste helg er avlyt på grunn av snømangel og FIS ikke har funnet en erstatter.

Det betyr at Riiber mottar verdenscuptrofeet etter Kollen-rennet.

(©NTB)

Flere nyheter: