Menu
Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber er nærkontakt av en av de koronapositive i det norske OL-støtteapparatet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riiber og to lagkamerater nærkontakter av smittet rival

Kombinerttrioen Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er definert som nærkontakter av Estlands koronasmittede utøver Kristjan Ilves.

Av NTB | 02.02.2022 17:20:45

Sport: Det fortalte sportssjef Ivar Stuan i det norske kombinertlandslaget på et mediemøte onsdag ettermiddag.

– Kristjan Ilves har testet positivt på korona. Han har vært en av gutta på laget vårt og jobbet knallhardt for å gå i OL. Vi har hatt et tett opplegg med Estland, sa Stuan.

– Løperne våre har testet negativt hele veien. Vi krysser fingre, tær og alt vi har for at alt går bra, men det er ingen garantier. Har det først vært utbrudd, er det stor usikkerhet. Det så vi med langrennslandslaget, sa kombinertsjefen videre.

Det er registrert seks nærkontakter i det norske støttepersonellet. I tillegg kommer kombinerttrioen Riiber, Andersen og Bjørnstad.

Statusen som nærkontakter får ingen alvorlige konsekvenser for utøverne.

– De utøverne som er definert som nærkontakter, skal være ekstra forsiktige, men kan leve nesten som de normalt ville gjort i de siste forberedelsene til konkurranser. De kan trene og konkurrere som vanlig, men skal holde to meters avstand til andre, kjøre egen transport og spise på rommet sitt. Nærkontakter blir testet to ganger daglig, sier sjeflege Aasne Fenne Hoksrud i den norske OL-troppen.

(©NTB)

Flere nyheter: