Menu
Jarl Magnus Riiber avla en negativ koronatest før avreise til Beijing. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riiber jogget i isolasjon på rommet i Kina

Kombinerttrener Jan Schmid hyller koronasmittede Jarl Magnus Riiber og håper i det lengste at ikke hele OL ryker. Riiber holder seg i gang på hotellrommet.

Av NTB | 04.02.2022 08:35:43

Sport: Et av Norges største gullhåp i Beijing-OL, Jarl Magnus Riiber, er i isolasjon etter å ha testet positivt for koronaviruset.

Den første konkurransen 9. februar er uaktuell for Riiber. Resten av konkurransene (stor bakke og lagkonkurransen) henger også i en tynn tråd.

Fredag møtte landslagstrener Jan Schmid pressen ved langrennsstadion i OL-byen Zhangjiakou.

– Vi må bare håpe. Det er mange tilfeldigheter med verdiene hvor fort de stiger. Han må uansett bli der (i isolasjon). Så lenge han er symptomfri, kan han være i aktivitet på rommet, sa Schmid til NTB.

– Han jogget vel en time på rommet i går. Han prøver å være i aktivitet i tilfellet det skal gå. Går det ikke, så går det ikke, sa landslagstreneren.

Riiber er ikke tilgjengelig for å prate med pressen før om et par dager, opplyser Olympiatoppen.

– Han er veldig praktisk og ser framover og tenkte: «Hva nå? Kan jeg få en sykkel på rommet? Treningsmatte? Er det mulig fortsatt?», sa Schmid.

– Vi er ganske overbevist om at det (smitten) kommer fra Seefeld, sa Schmid.

Riiber har tidligere vært definert som nærkontakt av den smittede estlenderen Kristjan Ilves, som testet positivt i Beijing. Ilves reiste til Kina-OL sammen med det norske laget.

Olympiatoppen har bekreftet at smitten til Riiber sees i sammenheng med reisen, men ikke i sammenheng med plassering i flyet. De oppholdt seg sammen før reisen, forklarte Olympiatoppen.

– Det hadde ikke vært sportslig forsvarlig (å stå over). Jarl hadde ikke konkurrert siden før jul. Vi har null smittetilfeller på to år. Vi skrudde til litt ekstra de siste månedene før. Vi kan ikke kontrollere uflaksen, sa treneren.

Resten av kombinertlaget, bortsett fra Jens Lurås Oftebro, trente i en separat løype fredag ettersom de har status som nærkontakter av Riiber.

De to siste kombinertøvelsene er 15. og 17. februar.

Schmid la til at Riiber tok beskjeden «sjokkerende bra» torsdag.

Schmid angrer ikke på turen til østerrikske Seefeld der Jørgen Graabak gikk til topps.

Flere nyheter: