Menu
Jarl Magnus Riiber i mål som vinner i Holmenkollen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riiber i egen klasse – tok ny verdenscupseier på norsk superdag i Kollen

Jarl Magnus Riiber tok vare på kjempeledelsen han skaffet seg i bakken og vant verdenscuprennet i kombinert i Holmenkollen lørdag.

Av NTB | 05.03.2022 15:07:22

Sport: Riiber landet på 139 meter i hopprennet lørdag morgen og distanserte konkurrentene med mange meter. Det ga 56 sekunders forsprang til nærmeste utfordrer foran 10-kilometeren i skisporet.

Der var Riiber aldri truet. – Det var bra med publikum ute i løypa. Jeg ble pisket litt på andrerunden. Jeg lot meg inspirere av Therese (Johaug), sa Riiber til TV 2.

Han sikret sin 46. seier i verdenscupen.

Riiber fulgte opp seirene til Johaug (langrenn tremil) og Silje Opseth (hopp) fra samme dag.

Heming-løperen hadde full kontroll på seieren og var aldri nær å la rivalene komme på skuddhold. Til slutt skilte det 53,9 sekunder ned til den østerrikske verdenscuplederen Johannes Lamparter.

Jens Lurås Oftebro gikk seg opp fra 11.-plass i hopprennet til tredjeplass. OL-kongen Jørgen Graabak ble hummer fire på det som ble en stor norsk dag.

Etter hopprennet var Riiber klar på at kjempehoppet i Kollen kom som bestilt.

– Det var et adrenalinrush. Et langt og pent hopp, sa han.

Riiber har slått voldsomt tilbake etter OL-nedturen i Beijing. Der ble han koronasmittet etter ankomst til Kina. Det ødela vinterlekene for den norske kombinertprofilen.

– En periode var jeg innstilt på å sette strek over sesongen, men nå gjelder det å holde seg frisk. Jeg har hatt to gode konkurranser i det siste, sa Riiber til TV 2.

Kombinertgutta skal i aksjon igjen i Holmenkollen søndag. Riiber kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen.

(©NTB)