Menu
Jarl Magnus Riiber har testet positivt på korona. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riiber har testet positivt for korona i OL – nye nærkontakter identifisert

Jarl Magnus Riiber har testet positivt på korona. Han er den første norske OL-utøveren som er bekreftet virussmittet i Kina.

Av NTB | 02.02.2022 13:08:03

medisin og helse: Olympiatoppen bekrefter smittetilfellet i en pressemelding.

Også Riibers kontrollprøve er positiv. Dermed henger OL-deltakelsen til et av Norges aller største gullhåp i en svært tynn tråd.

Riiber må nå avgi to negative prøver før han er aktuell for å konkurrere i Kina.

Det norske kombinertesset har tidligere vært definert som nærkontakt av den smittede estlenderen Kristjan Ilves, som testet positivt i Beijing.

Ilves reiste til Kina-OL sammen med det norske laget.

Nå er det klart at også friskikjører Johanne Killi, hopper Anna Odine Strøm og kombinertprofilen Jørgen Graabak har fått nærkontakt-status.

– Vi mener vi har et godt bilde av situasjonen, og at vi har identifisert de aktuelle nærkontaktene. Det som er viktig nå, er at alle er svært nøye med smitteverntiltakene, og er ekstra forsiktige fremover. Viruset er lumskt, og vi gjør det vi kan for å sette en stopper for videre spredning, sier sjeflege for OL-troppen, Aasne Fenne Hoksrud.

Regelverket sier at nærkontakter skal identifiseres 48 timer tilbake i tid fra første positive test.

Status som nærkontakt varer i sju dager fra siste kontakt med personen som testet positivt.

De som er definert som nærkontakter kan trene som normalt og forberede seg så lenge de avgir negative tester. De må holde to meters avstand til andre, reise med egen transport og spise på eget rom i tillegg til å bli testet to ganger om dagen.

Jarl Magnus Riiber og resten kombinerteliten skulle konkurrert for første gang under vinterlekene i Kina onsdag 9. februar. Deretter er det nye individuell konkurranse i storbakken 15. februar, mens lagkonkurransen følger to dager deretter.

Olympiatoppen bekrefter at smitten sees i sammenheng med reisen. I tillegg til Riiber ble også lagkameratene Espen Andersen og Espen Bjørnstad tidlig ansett som nærkontakter av Ilves. Det samme ble skiskytterne Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Thingnes Bø, samt snowboarderen Mons Røisland.

Nærkontakt på fly til OL defineres som personer som sitter to seter rett foran, to seter rett bak og ett sete til hver side for den som tester positivt. Alle utøverne som er definert som nærkontakter, satt på businessklasse på flyet, det vil si at det er romsligere plass, og at passasjerene sitter i en liten bås.

(©NTB)

Flere nyheter: