Menu
Jarl Magnus Riiber vant, som første nordmann, Seefeld-trippelen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Riiber cruiset inn til seier Seefeld-trippelen i kombinert

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber hadde ingen problemer med å ta sin og Norges første seieren i Seefeld-trippelen. Jørgen Graabak tok annenplassen.

Av NTB | 02.02.2020 15:30:38

Sport: Riiber tok sin 11. verdenscupseier for sesongen og den 24. i karrieren. Han har også to annenplasser i årets sesong.

– Jeg er ekstremt fornøyd med denne seieren. Dette er jo liksom vår Tour de Ski og sesongens høydepunkt, sa Riiber til NTB.

I tidligere utgaver har det vært to omganger i hopp i siste renn i trippelen. Foran årets renn har man endret på det for å få litt mer spenning. Særlig spenning ble det derimot aldri, til det hadde Riiber for god kontroll.

– Bakken i Seefeld er en bakke jeg liker, men jeg fikk det jo litt ekstra vanskelig i hoppet mitt med baktrekk, sa Riiber.

Jarl Magnus Riiber hadde bare det femte beste hoppet, men gikk likevel ut 1.22 minutter foran Vinzenz Geiger og japanske Akito Watabe i det avsluttende langrennet over 15 kilometer.

– 15 kilometer er jo en litt uvanlig distanse for oss, og man merker jo at man blir litt ekstra sliten på slutten etter tre dager med konkurranser. Da var godt å ha litt ekstra å gå på, sa Riiber.

22-åringen leder verdenscupen overlegent, 409 poeng foran Graabak.

Espen Bjørnstad fikk det derimot tungt og måtte slippe ut på den andre runden. Han kom i mål på niendeplass.

Magnus Krog gikk seg opp fra 16. til 12.-plass, mens Einar Lurås Oftebro avanserte én plassering fra sin 15.-plass.

Andreas Skoglund gikk inn til 35.-plass.

Jørgen Graabak fulgte ytterligere to sekunder bak. Anført av Graabak klarte forfølgerne å ta inn noen sekunder på den første runden. Riiber hadde likevel full kontroll og var til slutt 50,2 sekunder foran Graabak. Trønderen spurtslo Geiger i kampen om 2.-plassen.

Jens Lurås Oftebro startet 1.26 minutter bak og ble også en del av en kvartett som jaktet Riiber. Han gikk inn til fjerdeplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: