Menu
Jarl Magnus Riiber ble historisk som tidenes mestvinnende kombinertutøver søndag. Her etter lørdagens seier. Foto: Tom Weller / dpa via AP / NTB

Riiber ble tidenes mestvinnende

Jarl Magnus Riiber tok søndag sin 49. verdenscupseier, ble tidenes mestvinnende kombinertutøver og vant sin fjerde strake sammenlagttittel i verdenscupen.

Av NTB | 13.03.2022 15:25:04

Sport: Det skjedde ikke uten dramatikk. Østerrikske Johannes Lamparter var den eneste som kunne hindre Riiber i å ta sin fjerde strake verdenscuptittel. Bare ett poeng skilte i Riibers favør foran det siste rennet.

Lamparter startet 28 sekunder bak nordmannen i langrennet, men med en runde igjen skilte det kun fire sekunder. Det ble svært spennende mot slutten, men Riiber viste knallform på tampen og dro fra sin østerrikske rival. Lamparter gikk inn til 2.-plass, mens tyske Vinzenz Geiger ble nummer tre.

– Det var spennende fra start til slutt, både hopprennet og langrennet. Det var treigt føre, og jeg skjønte tidlig at jeg måtte begynne å fokusere på avslutningen. Jeg slapp ham innpå for å ha noe å gå med på siste runden, sa Riiber til Viaplay.

– Jeg fikk løpet dit jeg ville, og så vet jeg at jeg har en bra finish, fortsatte han.

– Det er helt sykt. Jeg trodde egentlig ikke det var mulig da jeg starte kombinertkarrieren. Manninen hadde en «uslåelig» rekord på 48, sa Riiber.

Den siste måneden har likevel ikke vært perfekt for nordmannen. Han mistet store deler av OL med koronasmitte, og havnet langt bak i det løpet han stilte i. Han har imidlertid vist seg svært sterk de siste ukene.

– OL er allerede glemt, sa Riiber.

Sportssjef Ivar Stuan var stum av beundring.

– Han er 24 år. Han har akkurat startet karrieren og har 49 seirer. Han har hatt en sesong med mye motgang. Jeg blir tom for ord. Det er magisk, sa Stuan.

Lars Ivar Skårset kom på 29.-plass foran Simen Tiller på 34.-plass.

Riiber ble nummer to i hopprennet og startet fire sekunder bak japanske Ryota Yamamoto i langrennet, men japaneren hadde ingen sjanse til å henge på nordmannen da han satte fart i tyske Schonach.

Japaneren startet først i langrennet som følge av ny bakkerekord i hoppdelen. Han var i mål på 8.-plass.

Med seieren passerte Riiber finske Hannu Manninen på listen over de mestvinnende kombinertutøverne gjennom tidene. Finnen stoppet på 48 enkeltseirer i verdenscupen. Riibers fjerde tittel betyr at har tangert Manninens fire sammenlagttriumfer.

Jørgen Graabak gikk seg opp til fjerdeplass, kun ett tidel bak Geiger, mens Jens Lurås Oftebro kom på 6.-plass. Espen Bjørnstad gikk inn til 10.-plass, mens navnebror Espen Andersen ble nummer 24.

(©NTB)