Menu
Jarl Magnus Riiber fortsetter å sette kombinertrivalene på plass. Fredag vant han den provisoriske konkurranseomgangen før søndagens verdenscuprenn i Lahti. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Riiber best igjen i kvalifiseringen i Lahti

Jarl Magnus Riiber fortsetter å sette konkurrentene på plass i kombinert. Fredag var han best i den provisoriske konkurranseomgangen i Lahti.

Av NTB | 28.02.2020 16:16:37

Sport: Fredagens hopping vil bli lagt til grunn for startrekkefølgen i søndagens verdenscuprenn dersom hopprennet ikke kan gjennomføres da. Riiber hadde konkurransens beste svev på 122 meter og vil i så fall gå først ut i langrennet.

Jens Lurås Oftebro hoppet 119,5 meter og var nest best i bakken. Han var 3,5 poeng bak Riiber, noe som tilsvarer 14 sekunder i sporet. Ilkka Herola på 3.-plass var slått med 8,6 poeng, tilsvarende et halvt minutt.

Espen Bjørnstad ble nummer seks, Jørgen Graabak 13, Lars Ivar Skaarset 17, Espen Andersen 28 og Simen Tiller 30,

Riiber sikret forrige helt sammenlagtseieren i verdenscupen og satte ny rekord med sin 13. verdenscupseier for sesongen.

Den provisoriske konkurranseomgangen gjelder normalt også som kvalifisering, men siden det bare var 46 deltakere, får alle starte i rennet.

Lørdag er det lagsprint i Lahti. Norge jager i sesongavslutningen Tysklands tre år gamle poengrekord i nasjonscupen på 6688.

(©NTB)

Flere nyheter: