Menu
Richarlison scoret på et saksespark da Brasil slo Serbia 2-0. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Richarlison ble brasiliansk VM-helt – scoret på saksespark i 2-0-seier over Serbia

Brasil steppet opp etter hvilen og spilte i stykker Serbia på veien mot 2-0 i fotball-VM. Målene kom etter en «tap-in» og et brassespark fra Richarlison.

Av NTB | 24.11.2022 21:57:20

Sport: Seieren går inn i Brasils lange rekke som ubeseiret i VMs åpningskamper. Søramerikanerne har ikke tapt et slikt oppgjør siden 1934. 17 seirer og tre uavgjort er fasiten på de siste 20 sluttspillene.

Lenge holdt Serbia stand, men utover i andreomgangen slo laget stadig mer sprekker. Det utnyttet Richarlison på to veldig ulike måter. Først pirket han inn 1-0 på en returball fra keeper etter en drøy time, mens det var ren fotballkunst som ga 2-0-målet.

Da vippet Richarlison først opp ballen og dunket den inn på akrobatisk vis. Scoringen var av den typen mange forbinder med brasiliansk fotball.

Alex Sandro og Casemiro hadde begge hver sin ball i stolpen i løpet av den siste halvtimen.

Førsteomgangen bød på høyt tempo, men var nesten fri for sjanser. Serbia tøylet godt den brasilianske offensiven og stoppet Neymar fra å komme skikkelig i gang. PSG-stjernen ble felt så ofte at Brasil fikk fem frispark på det alene før pause. Hittil i VM har ingen enkeltspillere spilt seg til flere.

Brasil er historiens mestvinnende VM-nasjon med sine fem titler (siste kom i 2002). Siden har ikke laget tatt medalje, men i år seiler de opp som en av de store favorittene til å gå hele veien.

Neste kamp for Brasil er mot Sveits. Den spilles mandag noen timer etter at Kamerun og Serbia har møttes.

I Premier League har ikke Richarlison greid å finne nettmaskene for Tottenham, men på den største scenen ble han Brasils store helt i VM-premieren. Det ble han etter å ha vært nokså anonym før pause.

Kampens første farlige tilløp kom etter en snau halvtime. Da ble Vinicius Junior spilt alene gjennom, men serbernes målvakt Vanja Milinkovic-Savic stormet ut og rakk så vidt å få ballen unna.

(©NTB)