Menu
FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Revisor fratatt autorisasjonen i Haugesund

En revisor ble avslørt i forbindelse med en bobehandling i Haugesund. Finanstilsynet aksjonerte og fant flere grove brudd.

Av Egil M Solberg | 24.11.2021 22:09:46

Autorisasjon: Bobehandlingen etter konkursen i Klagehjelp AS ble avsluttet denne måneden. Det var da kommet inn krav på over 24 millioner kroner. Ingen av kreditorene får utbetalt en eneste krone, melder Haugesunds avis.

Klagehjelp-advokatene Gjermund Viland og Roy Nordby kom i konflikt med bostyrer og borevisor under behandlingen de siste årene.

Som en slags «takk for sist» til bostyrer og borevisor begynte Viland å se litt nærmere på arbeidet til borevisoren, skriver avisa. Viland fant tre revisjonsoppdrag han mente det var grunnlag for å tipse Finanstilsynet om.

Etter å ha gått gjennom sakene fattet Finanstilsynet den 4. oktober i år vedtak om tilbakekall av revisorens godkjenning som statsautorisert revisor med virkning fra 1. november, skriver avisa.

Det ble funnet 13 grove brudd og 13 brudd på revisjonsloven. Tilsynet konkluderer med at mannen anses å være uskikket til å være godkjent revisor fordi han har sviktet i helt sentrale elementer i revisjonsutførelsen, skriver Haugesunds avis.

Flere nyheter: