Menu
Stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) og medlem av samferdselsutvalget i Rogaland Svein Erik Indbjo (FrP) tok seg av rivingen av skiltene om bompenger i T-forbindelsen i natt. FOTO: Privat / FrP Rogaland

Rev bomstasjonen i natt

Stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) og medlem av samferdselsutvalget i Rogaland Svein Erik Indbjo (FrP) tok seg av rivingen av skiltene om bompenger i T-forbindelsen i natt.

Av Egil M Solberg | 01.07.2021 07:52:20

Bompenger: I natt ble bommen i T- forbindelsen revet og 158 millioner i restgjeld slettet.

– Vi betalte 4.000 kroner i bompenger i forrige måned. Det er nesten så jeg skulle gitt en klem til den som har fått dette til, sier trebarnsmor Petra W. Ognøy til Haugesunds avis.

Karmøybu Ingrid Sofie Rundhaug, som jobber på Bokn, tror bompengestoppen i T-forbindelsen blir bra for næringslivet, skriver avisa.

Svein Erik Indbjo (FrP) har lenge kjørt med batteridrevet vinkelsliper i bilen for å skjære ned bomstasjoner. Natt til torsdag fikk han endelig brukt den til formålet.

– En gledens dag for regionens innbyggere, som nå fører til enklere pendling for både fritids og arbeidsreiser. Vi gjør vår hele regionen litt mindre og litt mer attraktiv sier Stortingsrepresentant Terje Halleland.

I revidert nasjonalbudsjett fikk FrP gjennomslag for fjerning av 6 bomstasjoner til en verdi av 750 mill.

– I tillegg har vi også redusert prisene på fergen mellom Arsvågen og Mortavika med 25 %, noe som er gode nyheter for reisende til og fra Nord Jæren, og spesielt stor betydning for næringslivet vårt sier Fylkestingsrepresentant og medlem av samferdselsutvalget i Rogaland Svein Erik Indbjo.

I revidert nasjonalbudsjett vant FrP igjennom med økt satsing på samferdsel med 1,2 mrd kroner fordelt på fjerning av ytterligere 6 nye bompengeprosjekter, 25 % kutt i ferjetakstene på både fylkes- og riksveg samband og økt satsing på drift og vedlikehold av riksveinettet.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: