Menu
En Telenor-logo i Yangon på et bilde fra 2014. Telenor har vært en av de største utenlandske investorene i Myanmar. Foto: Khin Maung Win / AP / NTB

Reuters: Telenors Myanmar-salg får grønt lys

Militærjuntaen i Myanmar vil omsider godkjenne Telenors salg av sin mobilvirksomhet i landet, opplyser anonyme kilder til Reuters.

Av NTB | 21.01.2022 12:37:09

økonomi og næringsliv: Telenor besluttet i fjor sommer å selge seg ut av Myanmar. Bakgrunnen for avgjørelsen var situasjonen i landet i etterkant av kuppet der militæret grep makten.

Men salget til det libanesiske investeringsselskapet M1 ble ikke godkjent av militærjuntaen. Årsaken var angivelig at juntaen ønsket delvis lokalt eierskap av mobilvirksomheten.

Fredag skriver nyhetsbyrået Reuters at juntaen nå vil godta en ordning der M1 inngår et partnerskap med det myanmarske selskapet Shwe Byain Phyu Group.

Opplysningene stammer fra tre ikke navngitte kilder og er ikke offisielt bekreftet. Telenors kommunikasjonsdirektør Gry Nordhus sier til E24 at de fortsatt venter på en formell godkjenning og at de ikke ønsker å kommentere rykter og spekulasjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: