reklame for Sheiken Bowling
Menu
En oljepumpe utenfor Karnes City i den amerikanske delstaten Texas. Saudi-Arabia håper å få USA og flere andre land utenfor Opec til å delta i et samarbeid om kutt i oljeproduksjonen for å løfte oljeprisen. Den falt kraftig etter at Opec-landene og Russland i forrige måned ikke klarte å bli enige om forlengelse av en avtale om produksjonskutt. Foto: Eric Gay / AP / NTB scanpix

Reuters: Saudi-Arabia og Russland nærmer seg enighet om rekordstort oljekutt

Opec og andre oljestater forhandler om kutt tilsvarende 20 prosent av det globale oljetilbudet for å begrense prisfallet under koronakrisen, skriver Reuters.

Av NTB | 09.04.2020 18:47:23

Natur og miljø: Det skal ha vært gnisninger i forhandlingene som følge av uenighet mellom OPEC-leder Saudi-Arabia og Russland, som ikke er medlem av oljekartellet.

Under et videomøte torsdag nærmer partene seg imidlertid enighet, opplyser russiske kilder og Opec-kilder til nyhetsbyrået Reuters.

– Dette er en global enighet, sier en OPEC-kilde.

Det blir ikke spesifisert om avtalen om det store kuttet involverer USA.

Det samlede kuttet i oljeproduksjonen vil angivelig bli på opptil 20 millioner fat per dag, noe som utgjør 20 prosent av det samlede globale tilbudet av olje.

En avtale om kutt i oljeproduksjon har til formål å begrense de negative konsekvensene koronakrisen har fått på oljeprisen.

I slutten av mars var oljeprisen på sitt laveste nivå siden 2003.

Oljeminister Tina Bru (H) har overfor Bloomberg varslet at også Norge kan bli med på å kutte i oljeproduksjonen.

Opplysningene om at det torsdag gikk mot enighet i oljeforhandlingene, er ikke bekreftet. Det har vært betydelige svingninger i oljeprisen etter at videomøtet begynte klokken 16 norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: