Menu
Utenlandske fotballsupportere vil kunne få kjøpe øl før og etter kamper i VM-sluttspillet i Qatar. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Reuters: Fotballfans får kjøpe øl på VM-arenaene i Qatar

Qatar tillater salg av øl innenfor stadionområdene i fotball-VM, får nyhetsbyrået Reuters opplyst. Serveringen kan starte tre timer før avspark.

Av NTB | 03.09.2022 12:50:58

Sport: Det er strenge alkoholregler i Qatar, men i VM gjør det muslimske landet unntak for tilreisende fotballsupportere. Ølsalget kan også pågå én time etter hver kamp, men ikke mens kampene spilles.

Reuters har fått opplysningene fra en kilde som er tett på planlegginsarbeidet foran mesterskapet i november og desember. Dagbladet var først i Norge til å omtale saken.

Budweiser er offisiell VM-sponsor og får enrett på ølserveringen. Selskapet skal også ha fått lov til å selge øl i deler av Fifas fansone i Doha sentrum fra 18.30 til 01.00 hver dag i løpet av turneringen. I tidligere VM har tappingen kunnet skje hele dagen.

Det er ikke klart hva prisnivået blir. Ifølge Reuters koster én øl på et hotell rundt 180 kroner. I Qatar er ikke alkohol å få kjøpt i butikker.

Golfstaten ble tildelt fotball-VM på kontroversielt vis i 2010. Qatar har i årevis fått hard kritikk for manglende menneskerettigheter og dårlig behandling av gjestearbeidere.

(©NTB)

Flere nyheter: