Menu
Lene Retzius satte mesterskapsrekord og tok gullet i friidretts-NM fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Retzius tok sin åttende NM-tittel i stav med mesterskapsrekord

Lene Retzius var klart best under kvinnenes stavkonkurranse under friidretts-NM i Stjørdal. Hun satte mesterskapsrekord med et hopp på 4,35 meter.

Av NTB | 24.06.2022 18:15:58

Kuriosa og kjendiser: 26-åringen var storfavoritt til konkurransen og sviktet ikke. Hun begynte først å hoppe da fem av de sju deltakerne hadde revet ut. Likevel ble ikke seiersmarginen så stor son hun hadde håpet.

4,35 var likevel mesterskapsrekord og holdt til NM-gull nummer åtte. Hun slettet sin forrige rekord på 4,32.

– Jeg hadde absolutt håp om at det skulle bli høyere. Jeg har vært i en god flyt og følger formen er god. Så kommer noen ganger de dårlig dagene på jobben, og det var kjedelig at den skulle være i dag, sa Retzius til NTB og legger til:

– Mesterskapsrekord og gull setter jeg alltid høyt. Så en så dårlig dag på jobben var det ikke.

Hun tror ikke at det holder til å kjempe om kongepokalen, som deles ut til det resultatet som står seg best internasjonalt. Hun peker blant annet på Amalie Iuels sterke løp på 400 meter hekk.

Retzius klarte VM-kravet under et stevne i Genève tidligere i juni, da hun slo norsk rekord med 4,70 meter.

Nylig ble det klart at Retzius ikke kom til å stille i VM i Eugene i juli. Vaksineproblemer kommer i veien for BUL-jenta. EM i München i august er likevel på planen.

– Det blir ikke VM, men jeg ser fram til EM og mange mesterskap som kommer på løpende bånd.

– Amalie hadde et kjempeløp. Jeg tror ikke 4,35 holder til kongepokal. Norsk friidrett er veldig i vinden. Hadde jeg hoppet opp mot pers, hadde det kanskje vært i sikte, sa Retzius.

Hun fikk en dårlig reaksjon på en vaksinedose, og har i samråd med Norges Friidrettsforbunds medisinske apparat besluttet at faren er for stor for å ta en til. Reglene i USA tilsier at utøverne må ha minst to doser.

(©NTB)

Flere nyheter: