Menu
Lene Retzius fortviler etter nok et riv i EM-finalen i stav. Der endte hun sist. Foto: Lise Åserud / NTB

Retzius i tårer etter brutal EM-nedtur: – Stikker litt i hjertet

Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist. Etterpå var hun langt nede.

Av NTB | 17.08.2022 22:10:49

Sport: Det var knyttet forventninger til Retzius på Olympiastadion i München. Moelv-jenta har i år hatt flere sterke resultater, men det ville seg ikke da hun skulle slå til på karrierens hittil største mulighet.

Hun greide åpningshoppet på 4,25 meter lett, men så stoppet det helt opp. Det ble et hårfint riv da lista var hevet med 15 centimeter, og de to neste forsøkene satt heller ikke.

Dermed endte hun sist som nummer tolv i onsdagens EM-finale.

– Jeg var knust da jeg landet på matta og så at lista ble med meg ned, sa en følelsesladd Retzius til NTB.

– Jeg kjenner det stikker litt i hjertet, for jeg vet at det er mange som heier på meg.

– De måtte innom verkstedet på veien og kjørte i tillegg feil over Danmark. De hadde virkelig en lang tur nedover. Jeg skulle så gjerne ha vist dem og meg selv et bedre resultat enn det jeg leverte nå, fortalte hun til NTB og VG i intervjusonen.

I kvalifiseringen var 26-åringen blant de beste etter et hopp på 4,50 meter. Kun to konkurrenter kom til EM med bedre bestenotering enn henne. Og tidligere i år forbedret hun den norske rekorden fra 4,51 til 4,70.

– Jeg hadde veldig selvtillit på at jeg skulle ta den høyden (4,40). Egentlig følte jeg meg ikke stresset. Jeg hadde god tro på alle forsøkene, sa Retzius.

– Jeg byttet nok litt for mye staver, og stativet skulle jeg nok hatt nærmere på det siste forsøket, men det er sånt jeg må se på sammen med treneren i ettertid. Jeg tro vi lar det ligge i dag, så tar vi en evaluering i morgen.

I sommer sto Retzius over VM i Eugene. Årsaken var at hun bare hadde tatt én dose med koronavaksine og ikke ville ta en ny før mesterskapet.

Stavfinalen i München pågår fortsatt.

Hun syntes særlig synd på sine to brødre som hadde satt seg i bilen og kjørt hele veien fra Moelv til München etter mandagens kvalifisering. Det hadde vært en reise på 25 timer med en god del trøbbel.

Hun la til at formen har vært god i hele sesongen. Det var ingenting som tydet på at finalen skulle ende så brutal og vond. Etterpå prøvde Retzius å forklare hva hun kunne gjort annerledes.

(©NTB)

Flere nyheter: