Menu
Lene Retzius er finaleklar i stav og skal onsdag kjempe om edelt EM-metall i München. Foto: Lise Åserud / NTB

Retzius finaleklar i München: – Lettet og stolt

Lene Retzius blir et norsk medaljehåp i onsdagens EM-finale i stav. Et hopp på 4,50 meter sendte henne sikkert videre.

Av NTB | 15.08.2022 13:31:19

Sport: Det var bare den slovenske veteranen Tina Sutej som fikk bedre plassering enn Retzius i kvalifiseringen på Olympiastadion i München.

– Jeg er veldig lettet og stolt over å gjøre jobben som skulle til. Det var viktig å ta 4,50 på første forsøk, sa hun til NTB etterpå.

Retzius startet EM med et riv på 4,25 meter. Hun kom seg over på neste forsøk, men rev igjen da lista var hevet til 4,40. Nok en gang var toerspranget vellykket.

Hun kom seg derimot over 4,50 helt uten trøbbel.

– Man kjenner på nervene, men jeg føler likevel at jeg hadde kontroll på situasjonen. Det var litt bytting av staver og flytting av tilløp. Jeg stolte på at det var riktige valg, og det ble det, sa Retzius.

Retzius forbedret tidligere i år den norske rekorden fra 4,51 til 4,70 meter. Hun er en medaljekandidat med den tredje sterkeste bestenoteringen i EM-feltet.

– Det er mer forventninger og press enn tidligere, men jeg prøver å holde meg rolig og konsentrere meg om å gjøre gode hopp og la lista ligge igjen. Hittil har det gått bra, og så skal jeg kose meg i finalen.

– De tok både bølgen og danset. Det betyr mye å se hvor glad andre blir på mine vegne.

Tidligere i sommer sto 26-åringen over VM i Eugene. Årsaken var at hun bare hadde tatt én dose med koronavaksine og ikke ville ta en ny før mesterskapet.

Hun delte 2.-plassen med den greske stjernen Ekaterini Stefanidi, som har vunnet de to siste EM-titlene i stav.

Hun syntes det var ekstra stas å ha foreldrene sine på tribunen.

(©NTB)

Flere nyheter: