Menu
Fem personer ble drept, flere av dem i sitt eget hjem, i sentrum av Kongsberg onsdag 13. oktober. Rettssaken er nå berammet fra 11. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rettssaken etter Kongsberg-drapene berammet 11. mai

Rettssaken etter drapene på Kongsberg starter etter planen opp onsdag 11. mai og vil vare til 17. juni, ifølge Laagendalsposten.

Av NTB | 17.01.2022 13:51:39

kriminalitet og rettsvesen: Påtalemyndigheten hadde som mål å få berammet rettssaken før sommeren.

Buskerud tingrett opplyser til avisa at rettssaken er forhåndsberammet, og at de ikke har mottatt tiltalen ennå. Rettssaken vil gå i Hokksund tingrett.

Siktede Espen Andersen Bråthen (38) har erkjent de faktiske forholdene, men ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Fem personer ble drept og flere andre skadd da 38-åringen gikk rundt i Kongsberg sentrum med pil og bue og stikkvåpen onsdag kveld 13. oktober. Flere av drapene skjedde innendørs hjemme hos ofrene.

Bråthen ble pågrepet over en halv time etter at angrepet startet inne i en dagligvarebutikk.

Politiet har gitt uttrykk for at de tror Bråthen var utilregnelig på gjerningstidspunktet. 38-åringen kan ha lidd av vrangforestillinger, ifølge en tidlig rettspsykiatrisk rapport. Han har siden angrepene vært innlagt på lukket psykiatrisk avdeling.

Han har vært i en rekke avhør med politiet, som har en styrket teori om at angrepet var delvis planlagt i forkant.

Flere nyheter: