Menu
Tidligere rettsmedisiner David Fowler vitnet onsdag for forsvaret i saken mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept den svarte 46-åringen George Floyd i Minneapolis i mai i fjor. Foto: AP / NTB

Tvil om hva som forårsaket Floyds død

George Floyd døde som følge av akutte problemer med hjerterytmen, forårsaket av hjertesykdommen han led av, hevdet et av forsvarets vitner i retten onsdag.

Av NTB | 14.04.2021 20:34:17

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge David Fowler, som tidligere var sjef for rettsmedisinerne i Maryland, hadde 46 år gamle Floyd de narkotiske stoffene fentanyl og metamfetamin i blodet, noe som kan ha bidratt til at han døde under pågripelsen.

Fowler hevdet også at kullos fra bileksos kan ha vært en medvirkende årsak, og at Floyds hjertesykdom innebar at han hadde høyt blodtrykk og innsnevrede blodårer.

– Alt dette kombinert ledet til Floyds død, sa Fowler i vitneboksen.

Den pensjonerte rettsmedisineren motsa dermed aktoratets ekspertvitner som fastholder at Floyd døde som følge av oksygenmangel etter å ha blitt holdt nede med et kne over halsen i ni og et halvt minutt.

Derek Chauvins forsvarer Eric Nelson forsøker å overbevise juryen om at den erfarne politimannen gjorde det han var opplært til å gjøre under pågripelsen, og at Floyd døde som et resultat av narkotikamisbruk og underliggende helseproblemer.

Rettssaken mot Chauvin går nå mot slutten, og ifølge dommeren vil sluttinnleggene bli holdt førstkommende mandag. Deretter blir det opp til juryen å avgjøre Chauvins videre skjebne.

(©NTB)

Flere nyheter: