Menu
Det er høy vannføring i elva. Foto: Marit Hommedal / NTB

Resultatløs leting etter tre savnede i Hardanger

En kvinne og to menn er savnet etter at en båt ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam. Politiet holder en orientering om redningsaksjonen klokka 7.

Av NTB | 25.10.2021 06:22:43

Ulykker og naturkatastrofer: Brannvesenet fikk melding om hendelsen klokka 21.30 søndag kveld. Personen som ringte, hadde sett at båten ble tatt av strømmen. Hendelsen skjedde i 21-tiden.

– Det er veldig kraftig vannføring. Båten ble tatt av strømmen ned mot en demning. Etter demningen er det fritt fall ned i en foss, sa vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen vest til NTB.

Det dreier seg om en robåt med tre personer og en hund i. Nødetatene har ikke hatt kontakt med personene i båten.

Til VG opplyser vaktkommandøren at det er funnet en åre i elva, og det gjør at redningsmannskapene er rimelig sikre på at båten har gått utfor fossen.

Mandag morgen opplyser han til Bergens Tidende at letingen gjennom natten har vært resultatløs, men at det blir et mer omfattende søk når det lysner.

– De har mest sannsynlig havnet utfor demningen i Tokagjelet og forsvunnet ned gjelet i fossen, sier Malkenes ifølge Bergensavisen.

Ifølge VG er de pårørende til de savnede varslet, og de blir ivaretatt. De savnede er norske, men ikke bosatt i området, skriver avisa.

Mellom 30 og 40 personer deltar natt til mandag i aksjonen. Det er tåke og regn i området og vanskelige forhold for et søk på grunn av den høye vannføringen.

– Det er umulig å gå langs elven. Det er satt opp observasjonsposter på diverse broer nedover elva, sier vaktkommandør Drotningsvik.

Politiet holder en orientering om saken klokka 7 mandag morgen, melder Bergens Tidende.

Politiet ber folk som ikke er en del av redningsaksjonen å holde seg unna elva og vannet.

Ifølge Bergensavisen er vaktkommandøren usikker på fossefallets høyde, men han anslår det til mellom 50 og 100 meter. Og etter et nytt elveparti kommer det enda en foss.

Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt opplyser ifølge NRK at de savnede er to menn og en kvinne.

– Også luftambulanse og redningshelikopter ble sendt mot stedet, men måtte senere snu på grunn av flyforholdene, opplyste operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt seint søndag kveld.

Tokagjelet ligger i Hardanger.

(©NTB)

Flere nyheter: