Menu
Resett-redaktør Helge Lurås på standen til Ytringsfrihetsforbundet under Arendalsuka tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Resett-redaktør Helge Lurås nektes medlemskap i Norsk Redaktørforening

Styret i Norsk Redaktørforening har gått inn for ikke å gi medlemskap til redaktør for nettavisen Resett, Helge Lurås.

Av NTB | 11.02.2020 19:46:20

Kultur og underholdning: Redaktøren søkte medlemskap i redaktørforeningen i september 2019, ett år etter at han ble avvist som medlem av foreningen. I november utsatte styret avgjørelsen om Lurås, og nå har et enstemmig styre på nytt bestemt at han ikke får medlemskap.

Styret mener at Lurås ikke oppfyller foreningens kriterier, men at det gjennom søknadsprosessen har skjedd enkelte forbedringer i Resetts publiseringspraksis.

– Til tross for et betydelig innslag av innen- og utenriksstoff fra primært NTB, mener styret at Resetts redaktør ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper, skriver styret i sin begrunnelse.

Da Lurås søkte medlemskap i 2018 fikk han avslag med begrunnelsen om at det forelå gjentatte og klare brudd på Vær Varsom-plakatens intensjoner, oppfordring til boikott av andre medier og tilbud om formidling av et pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt.

(©NTB)

Flere nyheter: