Menu
Republikanernes mindretallsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, ble torsdag stevnet av komiteen som gransker stormingen av kongressbygningen 6. januar i fjor. Foto: AP / NTB

Republikanere stevnet av granskningskomité

Komiteen som gransker Donald Trump-tilhengernes stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, har stevnet fem republikanere som har nektet å forklare seg.

Av NTB | 12.05.2022 22:46:28

Krig og konflikter: Blant de fem som torsdag mottok stevningen, var partiets leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy.

Kongressrepresentantene Scott Perry, Jim Jordan, Andy Biggs og Mo Brooks er også stevnet etter at de tidligere har nektet å forklare seg frivillig for komiteen.

– Komiteen har fått kjennskap til at flere av våre kollegaer har informasjon som er relevant for vår gransking av angrepet 6. januar og hendelsene som ledet opp til det, sier komiteens formann Bennie Thompson.

Komiteen gransker om Trump eller staben og rådgiverne hans aktivt oppmuntret til eller bidro til å organisere angrepet mot Kongressen der hundrevis av Trump-tilhengere forsøkte å hindre at Joe Biden ble utropt til vinner av valget i november 2020.

Trump hevder feilaktig at Biden vant ved hjelp av omfattende valgjuks og hadde oppfordret sine tilhengere til å hindre at visepresident Mike Pence utropte Biden til vinner.

Stormingen av kongressbygningen kostet fem liv og et stort antall politifolk ble skadd.

(©NTB)

Flere nyheter: