Menu
Minoritetslederen i Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, lover å gjeninnsette representant som la ut en truende video med demokraten Alexandria Ocasio-Cortez. Foto: J. Scott Applewhite / AP Photo / NTB

Republikaner kan få tilbake komitéjobber etter truende video

Minoritetslederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy, vil gjeninnsette representanten som la ut en truende video med demokraten Alexandria Ocasio-Cortez.

Av NTB | 19.11.2021 15:08:46

Politikk: Torsdag ble den republikanske representanten Paul Gosar fjernet fra alt komitéarbeid i Representantenes hus i USA. Bakgrunnen var en voldelig anime-video han publiserte på Twitter, som viste ham drepe den demokratiske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez med et sverd.

Demokrater argumenterte for at det var en åpenbar trussel mot en folkevalgt politikers liv.

I avstemningen ble Gosar irettesatt og fratatt alt komitéarbeid han er engasjert i. Avstemningen fulgte i stor grad partilinjene, med 223 mot 207 stemmer.

Fredag lover Minoritetsleder Kevin McCarthy at han vil gi Gosar plassene tilbake, og at demokratene gjorde en stor feil. Komitéplassene er ettertraktede i Representantenes hus.

– Gosar kommer til å få komitéarbeid. Det kan bli andre komiteer, kanskje bedre komiteer, sa minoritetslederen på en pressekonferanse.

McCarthy sa også at republikanere ikke ville nøle med å straffe demokratiske representanter, hvis de skulle få flertall etter mellomvalget i 2022.

Gosar har nektet å komme med en unnskyldning for å ha tvitret videoen. Han tvitret den på nytt en time etter han mistet komitéplassene sine.

(©NTB)

Flere nyheter: