Menu
Folk i kø utenfor en våpenbutikk i Culver City i California. Representantenes hus vedtok onsdag en aldersgrense på 21 år for å kjøpe halvautomatiske våpen. Forslaget blir imidlertid neppe vedtatt som lovgivning. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB

Representantenes hus vedtok 21-årsgrense for kjøp av halvautomatiske våpen

Representantenes hus har vedtatt et forslag om å sette en aldersgrense på 21 år for kjøp av halvautomatiske våpen i USA. Det blir neppe innført.

Av NTB | 09.06.2022 00:45:57

Kriminalitet og rettsvesen: Forslaget kommer etter at de blodige masseskytingene i Buffalo i New York og i Uvalde i Texas har blåst vind i seilene i våpendebatten i USA den siste tida.

Det er likevel svært usannsynlig at forslaget til slutt vil bli lovgivning, da forhandlingene i Senatet dreier seg om å styrke arbeid med psykisk helse, sikkerhetstiltak ved skoler og bakgrunnssjekker av folk som vil kjøpe våpen.

– Vi kan ikke redde alle liv. Men herregud, skal vi ikke prøve? USA, vi hører dere, og i dag i Huset tar vi grepene dere krever, sa den demokratiske representanten Veronica Escobar.

– Noter dere hvem som er med dere, og hvem som ikke er det, la hun til.

Representantenes hus stemmer over flere deler av det endelige lovforslaget før hele pakka skal stemmes over. Delen om aldersgrense ble vedtatt 228 stemmer mot 199.

(©NTB)

Flere nyheter: