Menu
Til neste år vil renhold av Forsvarets lokaler igjen bli utført av Forsvarets egne ansatte etter at dette har vært satt bort til private aktører i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB

Renholdet i Forsvaret skal igjen gjøres av egne ansatte

Regjeringen fjerner ordningen hvor private aktører rengjør Forsvarets lokaler. Nå skal igjen Forsvaret ta moppene fatt og selv sørge for renholdet.

Av NTB | 01.06.2022 18:46:06

Politikk: – Renholdet av forsvarets lokaler skal, i tråd med Hurdalsplattformen, gjøres av egne ansatte, og arbeidet med dette er igangsatt. Dette er et av Norges største renholdsoppdrag og da må vi bruke nødvendig tid for å sikre gode ordninger både for Forsvaret og berørte ansatte. Vi ser nå at det vil være uforsvarlig å kutte avtaler allerede ved årsskiftet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Renholdet har vært satt bort til private aktører siden 2016, men i løpet av 2023 vil dette utføres av Forsvaret selv. Fram til da vil det bli lyst ut fem avtaler om renhold, i første omgang fram til utgangen av 2022.

– Ambisjonen er å få til en bedre samlet løsning for renhold enn vi har i dag. Jeg er utålmodig etter å få gjennomført tilbakeføringen, men har respekt for at dette må planlegges godt for å sikre en varig løsning og en smidig overgang for alle berørte, sier Gram.

(©NTB)

Flere nyheter: