reklame for Sheiken Bowling
Menu
Renate Reinsve er nominert til prisen for beste kvinnelige skuespiller til British Academy Film Awards. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Renate Reinsve nominert til BAFTA-pris

Renate Reinsve er nominert til prisen for beste kvinnelige skuespiller til British Academy Film Awards for hovedrollen i filmen «Verdens verste menneske».

Av NTB | 03.02.2022 13:53:16

Kultur og underholdning: Reinsve konkurrerer blant annet med Lady Gaga for rollen i «House of Gucci», skriver VG.

«Verdens verste menneske» er også nominert til beste ikke-engelskspråklige film. Prisutdelingen skjer 13. mars.

– Det føles surrealistisk og helt fantastisk å bli nominert til en Bafta. Det er en stor ære, det betyr veldig mye, sier Reinsve til NTB.

Også produsent Andrea B. Ottmar er strålende fornøyd:

– Dette er selvfølgelig en fantastisk stor ære, både for Renate, Joachim (regissør Joachim Trier red.anm.) og hele teamet. Det har vært en utrolig reise for oss så langt, og at filmen treffer såpass godt internasjonalt, gleder oss enormt. Det er en stor anerkjennelse, sier Ottmar til NTB.

«Verdens verste menneske» har gjort det veldig bra internasjonalt. I sommer deltok filmen i hovedkonkurransen i Cannes-festivalen, hvor Reinsve ble belønnet med prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Filmen ble også nominerte til den prestisjefylte Gullpalmen, men tapte mot franske «Titane».

Tirsdag neste uke blir det også klart om «Verdens verste menneske» får Oscar-nominasjon. Filmen skal konkurrere mot 14 andre filmer, blant annet danske «Flukt,» finske «Sovekupé nr. 6» og islandske «Dýrið» (på norsk «Dyret»). Cannes-vinneren «Titane» er utelatt fra listen.

Flere nyheter: