Menu
Jan Nepomnjasjtsjij (t.v.) spilte remis mot Fabiano Caruana i kandidatturneringen i sjakk fredag. Foto: Berit Roald / NTB

Remis i toppduellen – Nepomnjasjtsjij øyner VM-kamp mot Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij har fortsatt overtaket i kampen om å bli Magnus Carlsens VM-utfordrer i sjakk. Fredag ble det poengdeling mot Fabiano Caruana.

Av NTB | 23.04.2021 16:19:16

Sport: Resultatet var ikke godt nok for Caruana. Amerikaneren trengte å vinne med svarte brikker for å ha en realistisk sjanse i VM-racet. Han startet dagen ett poeng bak russiske Nepomnjasjtsjij, som topper kandidatturneringen når tre runder gjenstår.

Det ble tidlig klart at partiet styrte mot remis. Toppduellen var over etter 41 trekk.

Anish Giri er nærmest Nepomnjasjtsjij etter fredagens partier. Nederlenderen har et halvt poeng opp til teten etter å ha slått Ding Liren (Kina) med hvite brikker. Et halvt poeng bak der igjen følger Caruana på tredjeplass.

Caruana var Carlsens motstander i 2018. Det er ikke blitt spilt VM-kamper i langsjakk siden den gang. Amerikaneren kom til kvalifiseringen som favoritt, men skal slite med å tette gapet til Nepomnjasjtsjij med så få runder igjen.

Vinneren av kandidatturneringen i russiske Jekaterinburg får spille om VM-tittelen mot Magnus Carlsen i Dubai i tiden 24. november til 16. desember. Sjakkeksperter tror Nepomnjasjtsjij kommer til å holde unna i innspurten.

I så fall blir det et oppgjør mellom 1990-modellene Carlsen og Nepomnjasjtsjij ved slutten av året.

Russeren har igjen partier mot Wang Hao (svart, lørdag), Maxime Vachier-Lagrave (hvit, mandag) og Ding Liren (svart, tirsdag).

Carlsen har vært verdensmester siden 2013.

(©NTB)

Flere nyheter: