Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Remis for Carlsen i Nederland

Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Sam Shankland i den åttende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee søndag.

Av NTB | 23.01.2022 17:51:35

Sport: Nordmannen er fortsatt for fullt med i kampen om turneringsseieren med 5,5 poeng av åtte mulige. Remisen betyr at han fortsatt leder, men han kan få besøk av Shakhriyar Mamedyarov i tabelltoppen i løpet av dagen.

Amerikanske Shankland, som spilte med hvite brikker i partiet, kom godt ut av åpningen, som man vanligvis gjør med hvite brikker. Likevel var han noe upresis da Carlsen satte ham på prøver underveis. Det ebbet til slutt ut i remis etter 35 trekk.

Shankland er kjent som en offensiv spiller, og etter et risikabelt trekk fra Carlsen hadde amerikaneren en solid fordel etter ti trekk. Det greide han imidlertid ikke å utnytte, og etter hvert fikk Carlsen kommet seg mer med i partiet. Til slutt var det ingen av duellantene som kunne vinne, og de ble enige om remis.

Det er pause i turneringen mandag. Carlsen skal opp mot Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker tirsdag. Aserbajdsjaneren har i likhet med Carlsen hatt en flott start på turneringen.

(©NTB)