Menu
Magnus Carlsen spilte remis mot Sam Shankland søndag. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Remis for Carlsen i Nederland: – Prøvde å spille litt annerledes

Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Sam Shankland i den åttende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee søndag.

Av NTB | 23.01.2022 18:21:44

Sport: Nordmannen er fortsatt for fullt med i kampen om turneringsseieren med 5,5 poeng av åtte mulige. Remisen betyr at han fortsatt leder, men han deler nå ledelsen sammen med Shakhriyar Mamedyarov. Han hadde full kontroll mot den unge inderen Rameshbabu Praggnanandhaa.

Det er pause i turneringen mandag. Carlsen skal opp mot Mamedyarov med hvite brikker tirsdag. Der vil det bli en kamp om å lede turneringen alene.

Amerikanske Shankland, som spilte med hvite brikker i partiet, kom godt ut av åpningen, som man vanligvis gjør med hvite brikker. Likevel var han noe upresis da Carlsen satte ham på prøver underveis. Det ebbet til slutt ut i remis etter 35 trekk.

– Det var greit nok. Etter det som kom var det relativt forsert. Realiteten var at han måtte spille presist, og han fant de gode trekkene. Da fant jeg ikke noen måte å gå videre på, sa Carlsen.

– Jeg prøvde å spille litt annerledes i dag, spille litt nytt, og det ble veldig komplisert. Det er en sterk motstander som spiller relativt forsiktig, og da er det ikke lett uansett, konstaterte verdensmesteren.

Shankland er kjent som en offensiv spiller, og etter et risikabelt trekk fra Carlsen hadde amerikaneren en solid fordel etter ti trekk. Det greide han ikke å utnytte, og etter hvert fikk Carlsen kommet seg mer med i partiet.

Til slutt var det ingen av duellantene som kunne vinne, og de ble enige om remis.

(©NTB)

Flere nyheter: